INTERNET MARKETING

Internet marketing Vam omogućava da sa manje uloženih sredstava pošaljete poruku potencijalnim klijentima. Brojni su načini na koje možete besplatno ili sa malim sredstvima da privučete pažnju. Potrebno je „samo“ da  ljudima ponudite nešto originalno i zanimljivo.

internet-marketing

Šta podrazumeva internet marketing?

Svi vidovi reklamiranja proizvoda, usluga ili brenda preko interneta spadaju u domen internet marketinga. Najzastupljeniji vidovi marketinga su reklamiranje na društvenim mrežama kao i reklamiranje na Google pretrazi. Vaš internet sajt je centar svake internet marketing kampanje. Ne postoji ni najmanja mogućnost da kao firma organizujete dobru marketing kampanju bez odličnog internet sajta.

PREDNOSTI:

Brzina: Internet okruženje se stalno ubrzava. Korisnici očekuju odgovore na pitanja koja ih interesuju istog trenutka. Ukoliko možete da im obezbedite tražene informacije oni će steći poverenje u Vas i Vaš brend.
Personalizacija: Internet više nije bezličan. Korisnik očekuje ponudu koja je pravljena direktno za njega. Brojne današnje analitičke alatke, omogućavaju Vam da Vaš sadržaj ponudite samo ciljnoj grupi koju ste odredili. Na ovaj način smanjujete troškove i energiju potrebnu za marketing kampanju.
Relevantnost: Korisnici očekuju sadržaj koji će im privući pažnju i zainteresovati ih. U protivnom će ignorisati Vašu kampanju. Na internetu se u svakom trenutku nudi more informacija, te da i ste privukli pažnju posetioca morate im ponuditi nešto drugačije, zanimljivije, korisnije…

internet-marketing

Marketing na društvenim mrežama

Internet marketing – reklamiranje na društvenim mrežama

Društvene mreže su u potpunosti promenile internet i način reklamiranja na internetu. Marketing na društvenim mrežama pored klasičnog reklamiranja uključuje i preporuke korisnika koje dele međusobno, „izgradnju“ brenda kroz poboljšanje percepcije o Vašoj firmi ili konkretnom proizvodu, kao i mogućnost da se klijentima direktno obratite. Preko društvenih mreža omogućavate korisnicima da putem svojih sugestija direktno utiču na poboljšanje Vaše ponude, i da uz njihovu pomoć rastete kao firma. Najzastupljenija društvena mreža kod nas je Facebook, ali sve više su zastupljeni i Instagram, Linkedin i Twiter.

Google reklamiranje

Google ads, remarketing, reklamiranje na Youtube

Google reklamiranje uz marketing na društvenim mrežama predstavlja vid internet marketinga za koji ste sigurno čuli. Velika prednost Google reklamiranja je to što su rezultati uvek merljivi i što možete lako izračunati isplativost. Google reklamiranje podrazumeva reklamiranje na Google pretrazi, Google remarketing i Google display.  Reklamiranje na Google pretrazi predstavlja  vid reklamiranja kod kojeg Vaš web sajt Google preporučuje u rezultatima svoje pretrage. Google display su vizuelne reklame koje možete videti na web sajtovima Google partnerskih sajtova. Google remarketing predstavlja vid reklamiranja web sajta osobama koje su već posetile Vaš sajt, te se može smatrati da su zainteresovani za Vaše proizvode ili usluge.

E mail marketing

E mail marketing kampanje

E mail marketing Vam omogućava da korisnicima povremeno pošaljete ponudu za koju smatrate da će im biti privlačna. E mail marketing se često gleda pogrešnim očima, zbog velikog broja firmi i pojedinaca koji besomučno šalju mailove (spam-ove) sa ponudama koje niste tražili niti Vas zanimaju. Ukoliko korisnicima na Vašem sajtu ponudite zanimljiv materijal, i oni se prijave da ih ubuduće obaveštavate kada se pojavi neki sličan sadržaj na Vašem sajtu, sa njima ćete se bolje povezati i ostvariti dobar odnos. Na osnovu tog odnosa oni će steći poverenje i prihvatiti Vas kao partnera kojem mogu da veruju. Mail kampanje moraju da budu zanimljive korisnicima, da im nude sadržaj koji ne mora uvek da bude u vezi sa proizvodima koje nudite, već da korisniku ponude neku vrednost, za koju će on biti zainteresovan i ukoliko je moguće zahvalan.

Viber reklamiranje

Viber kampanje

Viber je popularna aplikacija za slanje poruka sa preko 1 milijardu aktivnih korisnika širom sveta. To je odlična platforma koja Vam može omogućiti da dosegnete do svoje ciljane publike. Viber reklamiranje može biti ekonomičan način da se dosegne veliki broj ljudi i generišu potencijalni klijenti. Koja god da je Vaša oblast poslovanja, razmotrite korišćenje Vibera za promociju vaših usluga.
Iskoristite snagu Viberovih snažnih funkcionalnosti da promovišete svoj brend, proizvode i usluge. Iskoristite mogućnosti slanja poruka na Viberu da direktno dostavljate personalizovane kampanje ciljanoj publici na njihovim pametnim telefonima. Podelite privlačan multimedijalni sadržaj, uključujući slike, video zapise i interaktivne dugmiće, da biste privukli i konvertirali potencijalne klijente.
Kroz Viber marketing, možete uspostaviti direktnu vezu sa svojom publikom i negovati lojalnost prema brendu i zadovoljstvo kupaca.

Scroll to Top