INTERNET MARKETING

Internet marketing Vam omogućava da sa manje uloženih sredstava pošaljete poruku potencijalnim klijentima. Brojni su načini na koje možete besplatno ili sa malim sredstvima da privučete pažnju. Potrebno je „samo“ da  ljudima ponudite nešto originalno i zanimljivo.

Šta podrazumeva internet marketing?

Svi vidovi reklamiranja proizvoda, usluga ili brenda preko interneta spadaju u domen internet marketinga. Najzastupljeniji vidovi marketinga su reklamiranje na društvenim mrežama kao i reklamiranje na Google pretrazi. Vaš internet sajt je centar svake internet marketing kampanje. Ne postoji ni najmanja mogućnost da kao firma organizujete dobru marketing kampanju bez odličnog internet sajta.

Internet marketing je specifičan iz više razloga:

Brzina

Internet okruženje se stalno ubrzava. Korisnici očekuju odgovore na pitanja koja ih interesuju istog trenutka. Ukoliko možete da im obezbedite tražene informacije oni će steći poverenje u Vas i Vaš brend.

Personalizacija

Internet više nije bezličan. Korisnik očekuje ponudu koja je pravljena direktno za njega. Brojne današnje analitičke alatke, omogućavaju Vam da Vaš sadržaj ponudite samo ciljnoj grupi koju ste odredili. Na ovaj način smanjujete troškove i energiju potrebnu za marketing kampanju.

Relevantnost

Korisnici očekuju sadržaj koji će im privući pažnju i zainteresovati ih. U protivnom će ignorisati Vašu kampanju. Na internetu se u svakom trenutku nudi more informacija, te da i ste privukli pažnju posetioca morate im ponuditi nešto drugačije, zanimljivije, korisnije…

Internet marketing podrazumeva sledeće vidove reklamiranja:

Marketing na društvenim mrežama

Društvene mreže su u potpunosti promenile internet i način reklamiranja na internetu. Marketing na društvenim mrežama pored klasičnog reklamiranja uključuje i preporuke korisnika koje dele međusobno, „izgradnju“ brenda kroz poboljšanje percepcije o Vašoj firmi ili konkretnom proizvodu, kao i mogućnost da se klijentima direktno obratite. Preko društvenih mreža omogućavate korisnicima da putem svojih sugestija direktno utiču na poboljšanje Vaše ponude, i da uz njihovu pomoć rastete kao firma. Najzastupljenija društvena mreža kod nas je Facebook, ali sve više su zastupljeni i Instagram, Linkedin i Twiter.

Viralni marketing

Predstavlja način prenošenja poruke od usta do usta, na savremen način putem interneta. Ključna stavka je sama poruka, koja je uglavnom predstavljena na način zanimljiv korisnicima. Ovaj vid marketinga usko je povezan sa društvenim mrežama, zbog lakoće deljenja sadržaja na njima kao i zbog brzine kojom se na društvenim mrežama informacije prenose.

E mail marketing

E mail marketing Vam omogućava da korisnicima povremeno pošaljete ponudu za koju smatrate da će im biti privlačna. E mail marketing se često gleda pogrešnim očima, zbog velikog broja firmi i pojedinaca koji besomučno šalju mailove (spam-ove) sa ponudama koje niste tražili niti Vas zanimaju. Ukoliko korisnicima na Vašem sajtu ponudite zanimljiv materijal, i oni se prijave da ih ubuduće obaveštavate kada se pojavi neki sličan sadržaj na Vašem sajtu, sa njima ćete se bolje povezati i ostvariti dobar odnos. Na osnovu tog odnosa oni će steći poverenje i prihvatiti Vas kao partnera kojem mogu da veruju. Mail kampanje moraju da budu zanimljive korisnicima, da im nude sadržaj koji ne mora uvek da bude u vezi sa proizvodima koje nudite, već da korisniku ponude neku vrednost, za koju će on biti zainteresovan i ukoliko je moguće zahvalan.

Google reklamiranje

Google reklamiranje uz marketing na društvenim mrežama predstavlja vid internet marketinga za koji ste sigurno čuli. Velika prednost Google reklamiranja je to što su rezultati uvek merljivi i što možete lako izračunati isplativost. Google reklamiranje podrazumeva reklamiranje na Google pretrazi, Google remarketing i Google display.  Reklamiranje na Google pretrazi predstavlja  vid reklamiranja kod kojeg Vaš web sajt Google preporučuje u rezultatima svoje pretrage. Google display su vizuelne reklame koje možete videti na web sajtovima Google partnerskih sajtova. Google remarketing predstavlja vid reklamiranja web sajta osobama koje su već posetile Vaš sajt, te se može smatrati da su zainteresovani za Vaše proizvode ili usluge.

Sve gore pomenute marketinške aktivnosti, su deo jedne celine predstavljanja firme na internetu. One se ne mogu pojedinačno koristiti, već moraju biti stalno prisutni u poslovanju firme. Možda nemate sredstava da platite skupe kampanje, ali svakako se možete potruditi da sami vodite naloge na društvenim mrežama, da prikupite mail adrese vaših klijenata i da im povremeno pošaljete neki njima zanimljiv mail, da ukoliko nemate svoj sajt kontaktirate AWD izrada sajtova kako bi Vam mi napravili profesionalni internet sajt ili da osmislite neki novi Vama prilagođen način da se predstvite na internetu.

Izrada sajtova

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi internet marketing aktivnosti ili izrade sajtova budite slobodni da nas kontaktirate. Rado ćemo Vam objasniti sve što je potrebno i predložiti ponudu shodno vašim potrebama. Srdačno, Absolute web design

Scroll to Top