IZRADA SAJTA

Kako dizajniramo sajt specijalno za Vas, tako da on ispuni Vaša očekivanja? Tako što poslu pristupamo sistematski, sa jasno definisanim koracima koji su neophodni za postizanje rezultata.

Izrada-sajta

IZRADA SAJTA

1. Početna faza, definisanje ciljeva i rokova realizacije

Svaki projekat započinjemo kroz uvodni razgovor, u kojem ćemo zajedno definisati ciljeve koje bi trebalo da ostvarimo. Saslušaćemo Vaše ideje, cijeve koje je potrebno da postignemo  a nakon toga na osnovu znanja I Iskustva ponuditi naša rešenja. Brojne stavke je potrebno da definišemo, kako bi razvili pobedničku strategiju. Za ovu potrebu smo napravili upitnik, koji je potrebno da popunimo pre početka definisanja strategije. Kako Vi najbolje poznajete svoje poslovanje a mi deo vezan za izradu sajta I predstavljanje firme na internetu, zajedno možemo da napravimo odličan plan, koji bi Vaše internet poslovanje podigao na viši nivo. Dogovor rezultira planom sa jasno definisanim vremenskim rokovima I fazama koje je potrebno završiti kako bi postigli definisani cilj. Ovakav način poslovanja, omogućava Vam da pratite realizaciju dogovorenog, kako bi bli sigurni da ste ovaj izuzetno značajan posao poverili partneru na kojeg možete računati.

2. Planiranje izgleda i informacija koje će se prikazivati na sajtu

Kada smo odredili ciljnu grupu, postavili ciljeve, odradili stratešku analizu, definisali planove, projekat prelazi u fazu u kojoj definišemo šta je od informacija potrebno da objavimo na sajtu I na koji način ćemo te informacije najbolje predstaviti. Ljudi često misle da je kod internet sajta jedino važan dizajn, ali zaboravljaju da sajt prevashodno služi da posetiocima pruži određene informacije. Posetilac sajta želi da na što lakši način sazna šta ga interesuje. Iz tog razloga je potrebno pažljivo planirati athitekturu sajta. Arhitektura podrazumeva funkcionalnosti, izgled, put kojim će korisnik pregledati sajt. Sve zanačajno sa izradu web sajta navedeno je u šemi koju ćemo Vam dostaviti pre pošetka izrade sajta.

IZRADA SAJTA

3. Web design primer

U ovoj fazi web dizajner pravi predlog izgleda sajta. Definiše osnovne boje I fontove u skladu sa šemom sajta. Za svaku kombinaciju boja, fontova I raspored sadržaja postoji razlog zašto je odabran. Vama će ove informacije biti dostavljene zajedno sa predlogom izgleda sajta u dokumentu predlog za izradu web sajta. Nakon što odobrite predlog, krećemo u izradu sajta na našem u tu svrhu otvorenom internet domenu. Svi sajtovi koje izrađujemo su prilagođeni za pregled kako sa kompjutera tako I sa drugih uređaja. Veliki broj korisnika će Vašem sajtu pristupati sa svojim mobilnih uređaja, tako da I njima moramo pripremiti vrhunsko korisničko iskustvo.

4. Testiranje funkcionalnosti sajta

Izrada kvalitetnih sajtova koji će raditi na svim uređajima zahteva detaljno testiranje. Vaš internet sajt ćemo pre puštanja proveriti na svim internet browserima (Chrome, Mozzila, Edge, Explorer, Opera) kao I na svim veličinama ekrana mobilnih telefona I tableta. Ovo radimo kako bi se uverili da će se sajt učitavati brzo I bez grešaka na svim uređajima.

5. Postavljanje internet sajta i analiza

Nakon što ste odobrili konačan izgled I funkcionalnost sajta, postavljamo ga na Vaš domen. Ovaj posao ne traje dugo tako da će ukoliko već imate postojeći sajt, prekid u radu biti kratak. Nakon podizanja sajta ponovo ćemo testirati funkcionalnosti kako bi se uverili da će ispuniti sve šta je definisano, brzo I bez problema.

6. Održavanje sajta

Vaš internet sajt je izlog Vaše firme na internetu. Morate ga stalno dopunjavati sa novim vestima, ponudama ili drugim informacijama u vezi sa Vašim poslovanjem, kako bi privukli posetioce tj potencijalne klijente. Kontinuirano praćenje poseta sajta I ponašanja posetilaca na sajtu, daje nam neophodne informacije kako da sajt unapredimo. Ovaj posao nikada ne prestaje. Održavanje sajta se dopunjava sa optimizacijom. Više o optimizaciji sajta možete pročitati na našem blogu.

izrada-sajta-primeri
Scroll to Top