SEO (optimizacija za Google)

Kada Vi kao korisnik tražite neki pojam na Googlu velika je verovatnoća da ćete pogledati SAMO PRVIH PAR REZULATA. Sajtovi koji se u Google pretrazi pojavljuju među prvima beleže značajno veće posete nego oni koji nisu pri samom vrhu. Ukoliko ozbiljno shavatate Vašu firmu i internet sajt MORATE BITI NA PRVOJ STRANI po bilo kojoj ceni.

Izrada-sajta

SEO optimizacija

Optimizacija za Google pretragu

Na prvoj strani Google pretrage možete se pojaviti na dva načina. Prvi je da Vas Google prepozna kao najbolji ponuđeni sajt za upit korisnika, što je ujedno teži i sporiji način da se pojavite na prvoj strani. Za prvi izbor potrebno je da imate internet sajt koji je bolje optimizovan i ocenenjen od konkurentskih sajtova. Drugi je da kroz makretinške usluge platite Googlu da Vas prikaže na prvoj strani. Ovo je instant način da se pojavite gde želite u pretrazi ali je i mnogo skuplji od SEO optimizacije sajta. Oba načina su potpuno legitimna i međusobno se dopunjavaju. Absolutewd izrada sajtova Vam nudi rešenja i za SEO optimizaciju i za Google oglašavanje.

Ciljevi SEO optimizacje

SEO optimizacija (Search Engine Optimization) predstavlja optimizaciju sajta za internet pretraživače. Internet pretraživači pokušavaju da svojim korisnicima ponude najbolji sadržaj. Cilj SEO optimizacije je da ubedite pretraživače da je sadržaj Vašeg internet sajta najbolji za posetioca i da će mu pružiti informacije koje su mu potrebne. Najpoznatiji internet pretraživač kod nas je Google ali se koristi i Bing kompanije Microsoft. Vaš internet sajt mora biti što je moguće bolje optimizovan, kako bi se našli pri vrhu Google pretrage, za pojmove u vezi sa sadržajem Vašeg sajta. Što ste bolje pozicionirani više će posetilaca posetiti Vaš web sajt, što optimizaciju čini veoma značajnom.

SEO optimizacija

Šta je potrebno za optimizaciju sajta?

Optimizacija sajta počinje i pre izrade sajta. Zasniva se na dobro odrađenom istraživanju tržišta i određivanju ciljne grupe posetilaca Vašeg sajta. U zavisnosti od grupe posetilaca odredićete i samu strukturu sajta. Po ciljanoj grupi posetilaca odredićete ključne reči (pojmove koje korisnik pretražuje na googlu) a koje bi mogle korisnike dovesti na Vaš sajt. Brojni su uslovi koje je potrebno ispuniti kako bi ubedili Google da Baš Vas prikaže. Google ceni sajtove sa dobrim, zanimljivim, ažurnim sadržajem, ali i tehniki ispravne, brze sajtove koji su prilagođeni pristupu sa svih vrsta uređaja.

izrada-sajta-primeri

Absolute web design može za Vas da pored osnovnih poslova vezanih za samo funkcnisanje web sajta, da Vam ponudi i usluge SEO optimizacije. SEO optimizacija za razliku od reklamiranja na Google je dugoročan posao. Obuhvata poslove u vezi sa internet sajtom, koji će Google „ubediti“ da je baš Vaš sajt najbolja opcija koju je potrebno da ponudi posetiocima. Cena za SEO optimizaciju se svakako isplati jer za razliku od reklamiranja koje morate da plaćate da bi posetioci dolazili na Vaš sajt, ukoliko je sajt dobro pozicioniran na Google, imaćete veliki broj organskih posetilaca. Organske posetioce ne morate da plaćate Googlu, već oni sami dolaze na Vaš sajt preko Google pretrage.

Scroll to Top